Comunicat de presă

Asociația pentru Recuperare și Consiliere în Adicții și Dependențe anunță începerea proiectuluiLuna recuperării din adicții ” derulat în Cluj-Napoca, în perioada: 01.09.2019 până la 30.09.2019.

Proiectul „Luna recuperării din adicții” are ca scop conștientizarea beneficiilor aduse de programele de prevenire și recuperare din dependențe, scăderea stigmei față de persoanele afectate de boala adicției și promovarea a 3 mesaje cheie: „Prevenirea funcționează. Consilierea e eficientă. Oamenii se recuperează”. Luna septembrie a fiecărui an este dedicată la nivel mondial recuperării din orice formă de adicții. „Luna recuperării” este o bună ocazie de a aduce în atenția publicului și autorităților locale și naționale resursele de prevenire și recuperare existente, de a face un apel la incluziune socială și, mai presus de toate, de conștientizare că „recuperarea din dependențe este posibilă!”. Partenerul principal al proiectului este Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana – Programul Sf. Dimitrie –servicii în adicții, cu peste 18 ani experiență în derularea serviciilor de consiliere și recuperare. Alături de noi vor fi alte ONG-uri și instituții publice de profil.

Activitățile principale derulate în această perioadă vor fi:

1. Marșul recuperării -  Vineri, 27 septembrie orele 17.00-20.00 în Cluj-Napoca (Traseu: str. Salcâmului nr. 20 – str. Uzinei electrice – Parcul Central „Simion Bărnuțiu”– str. Barițiu – Piața Mihai Viteazu – str. Cuza Vodă – Piața Avram Iancu – B-dul Eroilor – latura de sud a Pieței Unirii – str. Napoca – Piața Lucian Blaga - str. Petru Maior- str. Moților- str. Mioriței– str. Oțetului – Canalul Morii – str. Salcâmului nr. 20). Timp de 3-4 ore voluntari și reprezentanți ai comunității vor mărșălui pe arterele pietonale principale ale municipiului Cluj. Va fi realizată și o scenetă tematică prezentată într-o locație publică (str. Eroilor).

2. Picnic de socializare – Ziua porților deschise – sâmbătă, 28 septembrie 10.00-14.00 - str. Salcâmului nr. 20 – pentru comunitatea în recuperare, toți cei care au participat la Marș, parteneri și colaboratori.

3. Proiecție de film de recuperare și „curs comunitar” – 18 septembrie, 2019, ora 18.00-20.30 la Cinema Dacia, str. Bucegi, nr. 11B, Cluj-Napoca. Un film despre adicție și recuperare vizionat gratuit de publicul larg, vizionarea fiind ghidată anterior de un „curs comunitar” care să ofere publicului larg un alt mod de a înțelege mecanismul dependenței și modalități de intervenție și recuperare.

4. Campanie promovare și conștientizare prin distribuirea de postere în comunitate, afișarea unor mesaje despre campanie în mijloacele de transport public, emisiuni radio și tv.

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la email: arcade.romania@gmail.com.

Telefon: 0727337942 sau 0728308915.

 

Coodonator proiect,
Claudia Varga

Parteneri

"Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală"

Alți parteneri